Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

Fisioteràpia per al dolor crònic

El dolor crònic afecta negativament la consciència corporal. El cos es converteix en el lloc on resideix el dolor. Les percepcions i sensacions adquireixen connotacions negatives, de tal manera què es tendeix a fragmentar i bloquejar l'experiència corporal. El neuro-fisiòleg Antonio Damasio planteja que aquesta absència de vivències sensorials positives i agradables, o almenys no doloroses, des del cos al sistema nerviós, poden ser causa de disfuncions psicosomàtiques i / o cognitives que afecten molts pacients amb dolor crònic de llarga evolució.

El tractament des del concepte Mézières de Fisioteràpia i altres teràpies afins com la eutonia de Gerda Alexander o l'osteopatia funcional, té com a objectiu una millora de l'autopercepció del cos del pacient, un reconeixement del seu esquema corporal, és a dir de la seva base estructural.

El reequilibri de les cadenes musculars i articulars té repercussions molt positives en plans funcionals: millorant els sistemes circulatoris, respiratori, digestiu, facilitant l'equilibri entre sistemes simpàtic i parasimpàtic i indirectament pot incidir positivament en aspectes psico-comportamentals gràcies al canvi postural que amb el pas del temps s'aconsegueix.

ELS TRASTORNS GLOBALS DE LA SALUT PRECISEN TERÀPIES GLOBALS