Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

Lesions d'espatlla i braç

Les tendinopaties del manegot dels rotadors són lesions freqüents. La combinació de teràpia manual i l’exercici terapèutic és el més eficaç per solucionar aquestes lesions. Els desequilibris posturals i les alteracions del moviment són un important factor de risc per a les lesions d'espatlla i braç.

Per oferir un tractament eficaç i durador cal fer un diagnòstic diferencial precís a partir de l'estudi clínic, i de l'anàlisi biomecànic en 3D.

  • Tendinopatia del infraespinós / supraespinós o tendinitis d'espatlla: inflamació del tendó pertanyent al múscul que porta el mateix nom. La causa principal sol ser el sobreesforç o un traumatisme. El símptoma més comú és un dolor agut acompanyat de pèrdua de mobilitat.
  • Espatlla del nedador: Afecta un gran nombre de nedadors, sobretot professionals. Es pot produir per diversos motius: Alteració postural, mala tècnica al nadar, sobreesforç, moviments repetitius ...
  • Ruptura del manegot dels rotadors: Es produeix quan un o més tendons que componen el maniguet dels rotadors es trenca totalment o parcialment. El manegot dels rotadors és una de les zones de l'espatlla amb més risc de patir lesions, ja què els seus tendons units al múscul permeten mantenir l’húmer dins de la cavitat glenoidea.
  • Epicondilitis: freqüent lesió del colze lligada a la pràctica del tennis, però habitual en moltes altres professions. A més del treball local antiinflamatori, cal reequilibrar les cadenes musculars del braç i de la mà, i millorar el moviment cervical i mandibular.
  • Síndrome del Túnel carpià (STC): El STC pot provocar entumiment, formigueig, debilitat, o dany muscular a la mà i dits, a causa de la pressió que pateix el nervi Mitjà. Aquesta pressió es produeix per la inflamació dels tendons flexors de la mà i el canell. L'excés de tensió dels músculs és la causa principal d'aquesta síndrome.