Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

Tendinosis i lesions del múscul

Els tendons són la part del teixit musculoesquelètic que suporta més tensió. A diferència del múscul, els tendons són durs i poc flexibles. Connecten el múscul amb l'os, i es lesionen amb freqüència especialment als turmells, talons, genolls i espatlles. Són els encarregats de transmetre la contracció del múscul a l'articulació i permeten el moviment

Les lesions múscul-tendinoses, ocorren després d'un període prolongat sobre un segment corporal específic, tal com les lesions i malalties desenvolupades en músculs, nervis, tendons, lligaments, articulacions, cartílags i discos intervertebrals.

Els músculs i articulacions afectades pateixen tensió i esforç, els tendons s'inflamen, pot haver atrapament de nervis, o es dificulta el flux sanguini.

Les lesions més comunes dels tendons tenen a veure ambl’inflamació o debilitament d’aquests, que es produeixen bàsicament per degeneració del teixit (és a dir, per desgast o falta d'entrenament), anomenat tendinosi. En funció del grup muscular més involucrat s'afecta més un tendó o un altre ... (epicondilitis al  tennis, tendinitis aquil·lianes alsrunners, rotulianes al basket ...)

Tractament

El tractament sol ser conservador, amb repòs relatiu i amb combinació amb mesures antiinflamatòries i antiàlgiques. Aquestes mesures van des de l'administració de medicaments (AINES), administració de complements nutricionals (minerals, vitamines, coenzims, etc.) i correcció de la dieta, aplicació d'embenats i teràpia manual. Serà important administrar de manera gradual l’exercici terapèutic per a la càrrega activa al tendó, afavorint el seu procés fisiològic de recuperació.

És important realitzar un abordatge local de la lesió, però en ocasions la lesió és conseqüència d'un problema en una altra zona del cos. Una sobrecàrrega d'un tendó pot ser deguda a una compensació a distància. Per exemple, una tendinitis de l'espatlla pot estar afavorida per una esquena excessivament corbada que afavoreix una mala posició de l'escàpula i, en conseqüència, una mala mecànica articular. Per aquest motiu una teràpia efectiva a llarg termini haurà de contemplar els aspectes globals de la lesió.